Nevelőszülői klub indult Mátészalkán

Mátészalkán 2019. április 6-án került első alkalommal megszervezésre a nevelőszülői klub, ugyanis fontosnak tartjuk a közösség fejlődését, a nevelőszülői készségek fejlesztését, a szerepük és hatékonyságuk megerősítését, és ezen csoportfoglalkozásokkal is kívánjuk támogatni nevelőszülőinket. A klubon keresztül elsősorban a szakmai közösség megélését kívánjuk előtérbe helyezni, hiszen – „egy cipőben járunk” – halljuk sokszor. A későbbiek folyamán is olyan, a nevelőszülői munkával kapcsolatos problémákkal, korlátokkal kívánunk foglalkozni, amik megjelennek mindennapi nehézségként a nevelőszülők munkájában. Többek között fontos témának tartjuk az abúzust, a konfliktuskezelést, a biológiai funkciók zavarait, a hatékony kommunikációt és az eredményes nevelési módszereket is. A problémák mellett munkatársaink szívesen megosztják egymással a munkájukkal együtt járó örömeiket is.

Munkánkat önkéntes szakemberek segítik (lelkész-pasztorálpszichológus, gyógypedagógusok, mentálhigiénés szakemberek, pedagógusok).
Köszönet segítségükért!

Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint.” (Rómabeliekhez írt levél 12:15-16)